sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskynnet

Saatte vähän tuoreempia kynsiä tähän väliin ja pienen tutoriaalin tapaisen :) Tai ehkä sitä ei voi tutoriaaliksi varsinaisesti sanoa, mutta otin tälläkertaa vaihekuvia ja koitan nyt parhaani mukaan teille selittää, että mitä missäkin vaiheessa tein.



Elikkä pääsiäis-leima-decalit. Itse katsoin mallia tästä videosta. Samalta tekijältä on videoita myös muista tavoista tehdä näitä väritettyjä leimauksia, mutta koin tämän helpoimmaksi, koska tällä tavoin saa tehtyä leimaukset sarjatuotantona kaikkiin kynsiin. En ole aikaisemmin kokeillut tehdä näitä, ja kuten ylläolevasta kuvasta huomaa, niin parantamisen varaa on.

1. vaihe

Elikkä. Homma alkaa sillä, että lakkaat leivinpaperille (Tai kalvolle, tai mille vaan, mistä lakan saa myöhemmin irti) kirkkaalla lakalla (Seche vite) alueita. Itse merkitsin alueet lyijykynällä, helpottaakseni teitä ja myös itseäni. Yritä lakata mahdollisimman ohut kerros, mutta kuitenkin niin, ettei alueelle jää reikiä. Alueen päälle leimataan myöhemmin, eli tee alueesta vähän isompi, kuin itse leima. Kannattaa tehdä muutama ylimääräinen, koska nämä menee aika herkästi rikki. Anna kuivua.

2.vaihe
Itse leimauksesta ei ole vaihekuvia, mutta jos tämä on vieras juttu, hyvä tutoriaali löytyy esimerkiksi tästä. Leimaa valitsemasi kuvio lakatulle alueelle. Edellisessä vaiheessa piirretyt neliöt helpottavat kohdistamista. Itse käytin Konadin mustaa lakkaa, mutta mikä tahansa leimaava lakka käy. Kuvio on laatasta A51. Kuviota valitessa, kannattaa huomioida, että mitä paksummat rajat siinä on, sitä helpompi sitä on värittää seuraavassa vaiheessa.

3.vaihe
Sitten aloitetaan värittäminen. Värejä valitessa kannattaa valita peittäviä lakkoja. Itse valitsin pastellin värisiä, onhan nää kuitenkin pääsiäiskynnet ;) Värittämiseen käytin pientä sivellintä. Kannattaa muistaa, että leimaus saattaa levitä, jos sudit väriä liian monta kertaa, eli väritä alueet mieluummin kerrostamalla (Laitat yhden kerroksen, annat kuivua ja levität sitten toisen) Voit käyttää niin paljon värejä kuin haluat. Värin meneminen rajan päälle ei haittaa. Muista, että jos haluat pohjavärin (vaihe. 4) näkyvän jostain kohti, jätä se alue värittämättä. Anna kuivua.

4.vaihe
Kun leimadecalit kuivuu, on hyvää aikaa lakata kynsille pohjaväri. Itse käytin Barry M:n Bright pink:iä. Lisäsin myös päällyslakan tässä välissä, mutta se ei ole välttämätöntä. Anna kuivua.


5.vaihe
Kun väritetyt leimat on kuivuneet, irroita ne varovasti alustasta. Apuna voi käyttää pinsettejä tai esimerkiksi appelsiinipuutikkua. Kannattaa olla kärsivällinen ja irroittaa decalit ihan rauhassa, koska tässä vaiheessa ne menee herkästi rikki.
Kun ne on irroitettu, niitä voi tarvittaessa leikata saksilla vähän pienemmäksi.

6.vaihe
Sitten leimat olisi tarkoitus saada kynsille.  Lakkaa yksi kynsi kerrallaan päällyslakalla, ja painele leimaus siihen kiinni. Laita uusi kerros päällyslakkaa. Kannattaa lakata varovasti, koska leimaus ikään kuin sulaa päällyslakan alla, ja jos sudit liian useasti, niin se repeää (etusormi). Painele leimaus reunoilta kiinni esimerkiksi pinsettejä apuna käyttäen.
Siisti kynsinauhat siveltimellä ja asetonilla.


Vielä muutama huomio loppuun:

-Valitse pohjaväriksi mieluummin vaalea lakka, tai ainakin vaaleampi kuin värittämiseen käytetyt

-Väritä useita alueita ympäri kuviota, koska kynnet on erikokoiset ja minulla pikkusormiin ei tullut juuri yhtään väritettyä kohtaa.

-Varaa aikaa puhdistamiseen. Oikeasti. Glitterlakkojen puhdistaminen kynsinauhoilta käy kuin tanssi näitten jälkeen.

-Jos mahdollista, valitse joku muu kuin Seche vite decaleiden tekoon, koska Sechestä tulee aika paksu kerros

-Jos käytät leivinpaperia, tee kuviot ennemmin keskelle leivinpaperia, kuin reunaan. Reunoilla olevat menivät ryttyyn jo värittämisvaiheessa, koska paperi pääsi liikkumaan (Teippi ei näköjään pysy leivinpaperissa)

-Käytetyt lakat:  Lumene- Groovy (oranssi), Barry M- Lemon I/C (keltainen),  Barry M- Berry I/C (lila), Rimmel- Mind the gap, victoria (sininen)

-Oikein hyvää pääsiäistä kaikille! :)

2 kommenttia:

E-S kirjoitti...

Mä en oo yleensä tutoriaalien ystävä koska usein ne ovat aiheista joista on jo valmiiksi tuhat ja yksi tutoa, mutta tämä oli mulle uutta ja vaikutti yllättävän hauskalta puuhalta. Vois jopa joskus itse yrittää jotain täntapaista..!

Tzup kirjoitti...

No hyvä jos tästä oli jotain iloa :) Tämäkin tekniikka on joissain blogeissa jo pyörinyt, mutta yhtään suomalaista tutoriaalia en löytänyt.